Vuxen på riktigt

ED93209D-02BF-45AE-B117-4689863C9A12
Dataspel för vuxna, den mest krävande e-sporten, SWECUP i Zwift på Specialized Concept Store GBG

Jag fyllde nyligen 25 år, då kan man väl kalla sig vuxen eller? Skulle man fråga min vän Alexandra Nessmar så är jag alltid liten för jag är ett år yngre. Klyschigt, men för mig är åldern i sig bara en siffra. Jag har nog alltid varit ganska ”vuxen” för min ganska ringa ålder förut, men när man väl är 25 så kan en del dörrar öppnas, och tidigare svårpasserade valv bli enklare att gå igenom. Säger man att man är 22 så kan många uppfatta en som en naiv och oskyldig liten tös, men 25, då jävlar, jag är Kvinna.

IMG_2662
Pannlanpa med 1000 lumen och reflexväst är även det vuxenpoäng! 

I bakhuvudet säger associeras ordet vuxen med ansvar, ekorrhjul, återhållsamhet och måttfullhet. Ganska osexiga ord, och att man kanske funderar på vad man ”borde” göra istället för att bara göra det man ”vill” göra. Tänk om man tar dessa ord och tankar och tänker igen. Kanske borde vi ta mer ansvar och vara sanna mot oss själva? Vad behöver och vill jag egentligen, och vad säger samhället att jag borde göra? Jag har frågat både kollegor och andra människor jag träffat om vad de har för passion i livet. Nästan alla säger att de inte har någon eller inte vet, vilket för mig är anmärkningsvärt. Kan det finnas ett samband med detta och på kallade Generation Ångest? För mig är det givet att Cykel och träning är min passion i livet. Jag gör det för min egen skull och vill dela med mig om hur man kan bli ganska snabb och må toppen. Löpning sedan, även om det är en sekundär sport för mig så är känslan efter ett hårt löp-pass svårslagen. Endorfinkicken efter den renaste och enklaste formen av träning kan nog ingen drog slå. Jag tycker synd om folk som inte upplevt detta. Samma känsla av att vara matt i kroppen efter Dubbad Distans mitt i februari.

IMG_2721
Härliga Gravel rides i krokarna runt Hindås

IMG_2722

IMG_2719
After bike drink, powered by billig rom från Penny Market Gardasjön

Som nybliven vuxen ska jag fortsätta med det jag redan påbörjat, men vill utveckla, att investera och prioritera mig själv. Det jag vill och behöver. Jobba effektivt genom att lägga kraft på rätt sak vid rätt tillfälle och inte låta mig luras av någon idiotisk energitjuv.   Jag ska våga chansa, för det värsta som kan hända är att det går åt helvete, och då är det bara på det igen. 

Några saker som jag kan stoltsera med som vuxen är att samtliga matlådor i hushållet är i glas, bilen startar ej och är nu på verkstad, jag har ignorerat arga lappar i trapphuset, har surfat på Hemnet, och lyssnat på P1. Det ni!

Allmänt just nu råder som sagt en balans mellan löpning, Zwift och vinterdistans. Löpning och zwift i synnerhet är kul, men det innefattar en hel del lidande med. Lidande och tillfredsställelsen går om varandra, men det är värt det varenda gång. I början av april väntar ett tredje marathon för mig, Marcus, Anders, Ida och super-svärfar Håkan. 42,2 km lida, följt av hotellvistelse, middag och sedan frukostbuffé i Bratislava. Taggad, och känner mig ganska okej i löpningen nu. Bra träningsfrekvens sedan slutet på december. Ska bli riktigt kul att kunna dela detta med alla inblandade, och vi kommer till och med ha matchande linnen från Bio Racer. Kanske till och med kan hoppas på personbästa (3h 26m), ska utvärdera och känna efter om en månad hur det känns. Just nu är jag ungefär lika snabbt som förra åter vid denna tiden, så fullt möjligt om man är skadefri.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s