Hypokondri och idioti

Förkylning.
En konditionsidrottares värsta fiende. Fuck Coronavirus, det är vanlig svensk snuva, hosta och halsont som är den RIKTIGA faran. Ve den som vågar hosta åt dennes håll, eller andas på denne med en förhöjd kroppstemperatur. En till två dagar utan att kunna träna är illa nog, men skulle det gå upp mot en vecka, ja då är det illa. Strava-statsden går ner, staplarna på veckans pass är obefintliga, och på grund av bristande dos av endorfiner går det som en ond spiral. Konditionsidrottaren lovar och svär, rent av ber till Gud att om man bara får bli frisk och kunna träna igen, så ska man uppskatta livet liiite mer.

Man bränner sönder halsen med ingefära, citron och honung, och när ytan invändigt är ordentligt uppruggad så toppar man detta med Friggs C-vitamin, i ett desperat försök att överleva Då händerna är spruckna av pump-tvål och jobbets handsprit kan man i alla fall effektivt åtgärda med Cano-Derm. Börjar överväga att sänka en sexa starksprit för att sterilisera. Kanske dags att byta taktik? Katter till exempel. De verkar aldrig bli förkylda. Inte trapp-katten Sagan i alla fall. Han är ute i kyla och blåst hela natten, slickar sig i skrevet och mellan tårna som han gått runt i bokstavligen skit.

För en utomstående kan konditionsidrottarens tillstånd framstå som normalt. På jobbet tror alla att allt är frid och fröjd, men på insidan växer ett mörker av frustration. För en icke-konditionsidrottare blir förkylningen inte alls lika förödande, faktum är att man kanske ska lägga som lagförslag att få en del preparat och livsmedel subventionerade. Ett ytterligare argument är att alla VET att 1-1,5 vecka av träningsuppehåll avgör hela säsongen och hela ens framtid. Lika bra att ge upp, allt är skit.

Drar kanske efter halmstrån här, men finns det någon där ute som kan sträcka ut en hjälpande hand? Husmorskur, morfin, buddistiskt te, metod med eller utan evidens. Klarar snart inte detta mer, läget är akut.

Observera att det är inte jag som är förkyld, det är min för tillfället sämre hälft.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s