Viloläge

I skrivande stund är jag i soffan, och regnet smattrar. Låren är trötta sedan onsdag/torsdag och känns skönt att faktist Vila. Planerar även att knarka Marcus surdegsbröd med Bregott.

Allmänt känt är att jag cyklar inte i regn, eller rättare sagt, jag startar aldrig i regn. Och jag menar det. I onsdags kom vi till Aktivitus-starten kl 18 och man såg på himlen att det ser ej bra ut. Det började droppa och vi bangade. Cyklade upp för backen igen i snigelfart för att minimera skvätt och skit på cykel. Lika bra att krypa in under en sten och dö tänkte jag först, men sedan insåg att det kan bara vara ett tillfälle att vila lite extra. Bästa träningen för mig är när lusten frustar och låren är taggade på att pressas, inte bara traggla på i dåligt väder för att följa något schema, eller få X antal timmar på kontot denna vecka.
Tog en PW till Mölndal C för att köpa standarddäck till min damtralla, men fanns ej i lager, så fick knata hem igen, och då luckrades molnen upp och väl hemma vad kl 21 var det i princip torrt. På två sekunder taggade vi upp med musik, på med kit/speedsuit och kittade iväg. Det blev köttning 1,5 h, inklusive segmentjakt med utdelning. Kom hem lite innan kl 23 och då var det att kasta i sig en snabb omelett och sedan sova.
Kollade på väderprognosen för resterande dagar denna vecka och det var att konstatera att det var bara torsdagen som såg bra ut i hela jevla Västra Götaland. Ritade alltså upp en runda på Strava och taggade upp för en s k Veckodistans. Nytt begrepp som jag tycker att man ska ge en chans om man inte redan testat. Börjar man träna kl 17 exempelvis och kommer hem ca 22 så har man ju världens chans till distanspass. Började med en del grusvägar, som blev lite väl MTB-iga, det erkänner jag, men kom ut igen och en punka senare så var vi på G igen. Målet för dagen var att köra enligt Fredrik Lindströms hashtag: Kör så hårt du kan så länge du orkar. Så blev det, och vi ändrade plan igen på vägen hem, och cyklade hem istället för att cykla till bilen i Härryda. Sjuk nöjd med passet och fick ta i både länge och väl.

IMG_4649B8C0F1A4-D9B0-43A9-9A6C-E12747F689A7764885F1-AFBA-4581-B6BB-B1466AA3C589

Står sedan i bibs och fleecetröja och brassar pasta och tomatsås kl 23. Kaos i hela lägenheten av verktyg, cyklar, tempocyklar som ska säljas (nu såld), mjöl, diverse sladdar och förpackningar till Eldorado dammsugare. Älskar det! Smakade nästan lika gott som när man touringcyklade.
Nu väntar helgen med dåligt väder och det är faktiskt väldigt skönt att pilla hemma, städa och kolla serier. Skönt att även om det ej blir mer träning denna vecka, att man tog vara på tillfällena att träna bra när man hade motivation och torra vägar. Några dagars uppehåll från köttande kan vara toppen, både fysiskt och mentalt, så regn och blåst kan vara en fördel med. Nästa gång är man laddad och redo igen!

Ha en skön helg och njut av VILAN!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s