Att maxa en vecka

Börjar med en varning för den känslige. Detta inlägg innehåller fantastiska landskap, cykelpassion och glädje, och kan uppfattas som stötande om man nyss börjat jobba igen efter sommaren.

Vi bestämde tidigt att pga det som vi väljer att inte nämna, att jobba hela sommaren, och ta en sen semester. Fredagen för en vecka sedan stämplade vi ut från jobbet och sedan var det plattan i mattan till Kiel-färjan. Sov som två stenar och fick en rolig överraskning i att ett flak med 24x33cl Norrlands Guld bara kostade 79kr. Vi tog två. Seg bilresa genom Tyskland med vägarbete, köer och rövsvett. Att tillägga är att vi kör i en ärvd Saab 95 från -02 utan AC, så vi lör i max 120km/h och svettas rejält 😅. Klappar medhårs dagligen och berömmer bilens insatser.

På söndagen kom vi fram till Annecy och installerade oss på vår första ”bas”. Denna gång är det hundra procent Glamping, och vi älskart! Tänk att ha tillgång till brassestol, bord och kylväska full med is och alkoholhaltig dryck. Att slippa sitta på ett A4-papper i skräddarställning och att slippa gömma sig i en buske är rena lyxen. Och lägg till en laddstation med en radda förgreningar så man kan ladda allt. Glamping for life säger jag.

Bra setup !
Loading…

Sedan fick tre fina rundor inklusive klättringar som Col de la Forclaz i närheten av Annecy-sjön, Col de la Madeleine, Col de Tamié, Col du Chaussy, och Col de la Madeleine, med flera. Och några kronor och pokaler på strava var kul 🙂

Sedan tog vi bilen mot Schweiz 🇨🇭 och vi hoppades på att vi skulle kunna köra en runda med Martin Elmiger som vi känner lite sedan tidigare. Han körde i BMC, men slutade för två-tre år sedan. Det slutade med att vi fick bo hos honom två nätter och fick en fin runda ihop runt Zug på eftermiddagen. 53 km och 1000 hm och takterna satt i 😆

Marcus och Martin

På torsdagen tog vi bilen själva till Wassen för att köra den klassiska Schweiziska rundan med tre stora klättringar. Sustenpass, Grimselpass och Furkapass. EPISKT är det enda ord jag har.

Av en lycklig slump så fick vi sedan veta att eventet Chasing Cancellara gick av stapeln på fredagen. 280km från Zürich till Zermatt skulle avverkas av deltagarna, och det var två kändisar till start. Daniel och Alex. Ingen tvekan på att vi skulle heja på dem och kanske till o med kunna bidra med en nöd-choklad. Så blev det. Vi körde ikapp Daniel på väg upp för Grimselpass och han fick Haribo-power och Dextrosol. Alex missade vi nästan, men han fick syn på oss i Täsch, nära målet uppe i Zermatt. Han med slukade en näve gummibjörnar och en Coca innan han trampade vidare. Bra kämpat och tack gör trevligt öldrickande på kvällen 🙌

Efter fem tuffa dagar för oss på cykeln i denna terräng så var vilodagen välkommen. Blir en till idag lördag då det regnar och vi tar tillfället att förflytta oss till solen igen. Vi cyklar inte i regn och vi menar det. Tanken är Sanremo och vi hoppas att det sprätter i benen för oss i Poggio närmsta dagarna.

CIAO!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s