Stats och ”Uppesittarkväll”

Det har säkert inte undgått någon att man nu kan kolla in sina stats på Strava för året. Och har man även fått Strava Summit på Friskvård så kan man även se sin samling av kronor. Hehe.
Fick inspo av cykel- och bloggkolleaga och det är rätt kul att krafsa sönder sin mobil och för att kolla ALLT. Så bra som jag varit under 2020 som cyklist har jag aldrig varit, och jag vill bli lite bättre till 2021. Taggad och motiverad att fortsätta träna, men fortfarande med den stora passion jag har och variation. Min samling QOM är jag nöjd med och faktiskt förvånad att det är så många.
Jag minns en dag i våras då jag och Marcus gav oss ut på en riktigt kötting runda på nya vägar runt Bollebygd. Målet var 20 QOM på en runda, och så blev det. Shit pommes. Och då körde jag analogt, se nedan 🙂
Tyvärr kunde jag ej ladda upp video, så blev bara skärmdump, för jag är för snål för att uppgradera bloggen, men jag hade för hand skrivit ner sträcka och snitt, och någon fick köras två ggr då man var osäker på att man fick med starten korrekt. Det var en EPISK dag.

Många segment har givetvis tagits i gruppträningar eller med den bästa hjälpryttaren, men en hel del har jag klarat helt solo givetvis. Det ingår ju i landsväg att man kör i grupp och även att vara smart med vind etc. så det är greit. Vissa segment har varit en extra utmaning för oss båda, då andra snabba par lagt vantarna på dem innan. Jag har ibland fått ropa ”Här måste du köra snabbare än Larsén eller Stevensson för att vi ska lösa detta!”. Svettigt men kul och så vidare.

Ett av de mest prestigefyllda segmenten som jag löste helt själv är STELVIO. Fastnade dessutom i ett vägarbete med rödljus, så kunde ha löst nr 6, men skit samma, nöjd och kul att vara top 10.

Idag den 23 December sitter jag hemma med trappkatten Sagan och jobbar det sista innan JUL.
Tydligen är det ”Uppesittarkväll”. Aldrig tagit del av fenomenet, fattade knapp vad som skulle göras, men har nu fått veta att det är Bingolotto och då gäller det att vara bänkad tydligen. Jag har fått min blonda och blåögda svenskhet ifrågasatt tidigare än vid detta tillfälle. Jag har fått beröm för min svenska, och samtidigt fått frågan hur länge jag bott här… Suck. Min skånska är inte ens grötig, men tackar som frågar. Att inte känna till Uppesittarkvällen tog dock priset. Jag kommer sitta med i soffan, men vår planen är att bli salongsberusad på en halv lådvin istället. Imorgon ska jag tränings-hetsa på ett eller annat sätt i fint krispist väder, och sedan njuta fullt ut av julens godsaker.

GOD JUL!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s