Hälso-paradoxen Zwift, är det det bästa eller sämsta som hänt svenska folket?

Zwift kan ha varit det bästa som hänt svensk cykel i form av att folk får sin träning gjord, och vinterträning inomhus har fått en helt ny dimension. Även om man ej för så mycket race, så är det så mycket roligare att köra intervaller och vara på väg någonstans. Det är en träning och tävlingsform som verkar passa svensken, och man hoppas att det kan smitta av sig och locka fler att börja träna på landsväg ute på riktigt. Svenska cykelförbundet har skapat och genomfört en Swecup, och nu även en Skandinavisk cup som gjort succé. Superkul att köra mot och med folk som man känner till, både ”on the line” och ”IRL”.

”Ny vecka, Nya möjligheter” har fått en ny innebörd. En mixad känsla av taggad glädje och lätt ångest för vad kvällen ska bjuda på. Börja veckan med att vända ut och in på lungor och lår sent på kvällen, efter att ha laddat med lite socker och vissa kör även koffein, och sedan väntar en natt med lite sömn pga orsaker. För folk som inte har eventuell spons på fancy energi kan det bli en dyr höst/vinter med andra ord. Själv blir det mest vanligt kaffe och mellis innan i form av vad som nu finns hemma. Kan bli lite gröt, en banan, kanske en bit kex-chokela’, ni fattar. Kanske man skulle ha investerat i nåt läkemedelsföretag, för försäljningen av Melatonin borde rimligen ha skjutit i höjden, då hela Zwift-Sverige inte kan somna efter sena race. Det får mig att tänka på filmen The Wolf of Wallstreet med Lenardo DiCaprio, ett segment i filmen när han rabblar upp alla droger som han behövde för att klara av en arbetsdag. Pigga upp och lugna ner om vartannat, men det gick ju åt helvete för honom ett tag efter, så kanske man inte ska hålla på för mycket i långa loppet.

Andra positiva effekter som Zwift har på oss är att vår tålighet för frustration måste ha gärdets en del i alla fall. Det kan gälla tekniska problem i spelet eller att ERG-mode krånglar. Kanske blir skärmed svart och när man är tillbaka är klungan long gone, det är bara att svälja och gå på nästa race. Till den i hushållet som inte för tillfället sitter med trailern själv kan också få utstå en del utmaningar. Att ständigt vara påpasslig för att justera fläktar, fixa vatten, socker, och kanske en Power-up i rätt tillfälle. Det kan vara en svår uppgift, men det ska bara göras.

Denna vecka var det sista Swecup, och tanken var nog att övergå lite mer att köra lite vanliga intervallpass, men fick sedan syn på CeramicSpeed race series, och en chans att kunna bli ny ambassadör. Det kunde jag ju inte missa, så körade racet i tisdags, och gick vidare till kvartsfinal i alla fall. Nästa race körs imorgon kväll, top 50 går vidare. Blev 39a sist, så har hoppet uppe. Vad gör man inte för att spara 1 watt, och öka med 1,5 i utseende-poäng!

Med dem orden så välkomnar jag våren UTE och ser fram emot racer inom kort. Hoppas vi ses! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s