Periodaren

Det var ett tag sedan jag hade motivation och något kul att skriva om, men nu tror jag har jag har något på gång. Jag har insett att jag är lite av en periodare när det kommer till bloggen, och när jag rannsakar mig själv så är det inte bara bloggandet. Det gäller även antal cykeltimmar, alkoholintag och Netflix-konsumtion. Ett tydligt samband kan man beskåda på Strava Statistics, nämligen att väder är en faktor. Vid bra sommarväder har jag cyklat 13, 15, 18 timmar per vecka, medan andra veckor är det bara 6-7 timmar. I samban med att det sämre vädret drar in och timmar på cykel minskar, jag då ökar scrollande på diverse plattformar. Har lagt alltför mycket tid på att försöka hitta någon ny bra kriminalserie som uppenbarligen inte finns, för att sedan ge mig på att se om hits som Mindhunter och Unabomber.

Några veckor av full sommar kulminerade i att vi åkte ner till Skåne och Ringenloppet SWECUP deltävling. Klassiska racet som både jag och Marcus kört många gånger. Marcus har till och med knipit segern vid ett tillfälle. Det är alltid ett toppen arrangemang, med full sol, laddat fika-tält och kantvind. Mamma, pappa och flera gamla kändisar kom med oss. Vår egna tradition fortsätter sedan med bad i Västra hamnen i Malmö (denna gången i Sibbarp), och take-away med några väl valda bundsförvanter. Racet gick bra och vi är bägge nöjda med dagen. Jag skulle köra 99km och Marcus 165km. Vi Damelit körde ihop med Damjunior så det var ca 25 personer till start. Jag vet sedan innan att det är många i detta gäng som spurtar ner mig, även om jag är ”pigg”, så min chans är att försöka innan en eventuell spurt. Försökte köra hårt och attackera, alliera mig med någon annan som likt mig var i ensam majestät från sin klubb. Svår bana att komma iväg i en utbrytning, och tyvärr gick det inte tillräckligt fort i kantvinden. Det hela slutade i en klungspurt och jag blev 10a. Jag är nöjd med min insats och att jag försökta göra tävling av det. Det jag föraktar mest av allt är att bara komma till ett race och bara ligga i klungan och bli 8a eller 9a, och inte ens försöka vinna. Vad är meningen med att göra det? Har man en fin spurt och har chans på pallen så är det ett helt annat läge att vara mer passiv. Summeringen är att det var en bra dag och formen är ganska bra, men känner att jag har något mer att ge på en kuperad bana. Det var också kul att se päronen strategiskt placerade i brassestolar vid varvningen.Marcus lopp sedan. Såg på håll att Marcus tog sin standardplats i startfållan, sist. Jag gick till lagningen och placerade mig vid kanten, laddad med en back med flaskor och Vitargo. Det gick iväg en mindre grupp tidigt som fick några minuter, och klungan efter. De tre första varven höll Marcus sin trogna plats sist i huvudfältet, men jag såg på hans avslappnade och lite luriga ansiktsuttryck att det kommer nog bli en bra dag. Lugnade eventuella roliga själar att man ej behöver ropa tips om hur man ska placera sig i klungan, utan bara att ha tålamod. Varven gick och kantvinden blåste på. För varje var kändes det som att det droppade folk hela tiden. Utbrytningen hade nog som mest 3-4 minuter, men detta åt klungan upp och det blev en spurt för Herrelit med, och där blev Marcus 7a. Vilken dag! Vi kände båda att vi hade inte gjort vår snygga klubbdress besviken och kunde med belåtenhet dra och bada.

I vecken som gått nu har väder varit kaos i Mölndal, dvs inte så mycket segmentjakt, utan netflixjakt istället. Det behöver inte vara dåligt, utan kanske bara bra att kunna ladda upp och explodera när det väl blir en bra dag att cykla. Vi har även bara två veckor kvar att jobba, sedan väntar 5 veckor av full jazz semester. Längtar mycket kan man säga. Skönt med sen semester, för då förlänger man sommaren, är poppis på jobb som jobbar hela Juli, och sedan drar man när alla är tillbaka. Toppenupplägg. Notera även att om man känner att man måste återhämta sig och vila på semester så har man fel jobb eller jobba för mycket. Semester ska man maxa och göra ALLT. Vi ses på sociala medier där jag tänker gravera in hela skiten 🙂

/Diesel-Linda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s