Föräldraledighet 2.0 – The F*ck You Version

Jag och Marcus har varit med om mycket. Vi har varit ihop i snart 9år. Cykelsporten förde oss på samma plats vid rätt tillfälle och resten är historia som man brukar säga. Cykel är centralt i vårt liv och vi har många strängar på vår lyra. Tävlingsbiten i sin seriösa form är bakom oss, även om man kan gästspela vid något tillfälle. Elitmotionär är en mer korrekt benämning numera. Vida känt är även att vi behöver vår dos av äventyr. Vi mår som bäst och har som roligast när man lever det enkla livet på ett äventyr. Bekymmersfritt, billigt och avskalat, med undantag för en del utrustning i kolfiber.

Vi fick vår dotter Julia i somras och det i sig är ju vårt största och viktigaste äventyr i livet. Vi hade tidigt tankar om hur vi skulle lägga upp den förmånliga föräldraledigheten som vi faktiskt har i Sverige, men visste inte helt VAD det skulle bli. Man har ju ett fönster innan förskolan och jobb tar vid igen och denna chans skulle inte gå oss förbi. Jag har gått i små tankar att någon gång plugga vidare till något lämpligt och hittade kurspaket Webbdesigner på Högskolan Väst. På distans. Ett yrke som verkligen är attraktivt, något som jag är intresserad och duktig på, och distansbaserat – perfekt! Sagt och gjort så började studierna i mitten på Januari och då tog Marcus vid på sin pappaledighet. Nu har vi hela 2023 som vår canvas och vi börjar måla. Att vara ihop alla tre så mycket som möjligt är en otrolig trygghet för oss och Julia får vara nära båda sina föräldrar så mycket under sitt första år, som jag tror är en stor styrka.

Vi har hyrt ut lägenheten fram till slutet på Juli och fram till dess har vi planer. Detta inlägg kommer vara en berättelse om del ETT på året. Fem veckor på Gran Canaria. Att det blev just denna ö var inte helt säkert, men efter research och scannande på kartor på Air bnb, bra matbutik (Lidl), flyg och ekonomi så landade vi i ”Sköldpaddhuset” i Taliarte på östra sidan av ön. Det blev så otroligt mycket bättre än vad vi kunnat hoppas på, både när det gäller vår hälsa, cykel, bebis och boende. Hälsan är verkligen allt. Får man ha sin hälsa och sin familj, så är man jätterik. Tack livet och universum för att vi har detta just nu!

Vi åkte ner en tisdag i Februari och vi startade det hela med en hemsk feberfrossa och magsjuka för Marcus. Som tur var så fick varken jag eller Julle det och efter två dygn var vi alla på banan igen. Bara en liten hiccup.

Liksom på våra tidigare äventyr med touringcykel så är alltid de första 2-3 dagarna knackiga innan man är varm i kläderna. Det gällde att få ihop allt med Julia och säkerställa att hon hade det bra i vagnen, hitta bra väg ut från staden, undvika den västra trafiken, hitta vägar där det inte var alltför brant etc. Efter några dagar satte sig vår exit-väg ut ur Telde. Sick-sack på smågator och över någon grusplan blev bästa alternativet för att komma iväg. Om vi såg till att Julle fick en sovstund när vi startar rundan så kunde hon sova ca en timme och sedan vara vaken i en halvtimme och snicke-snacka och leka på egen hand innan första pausen. Paus varje 1,5h ca som hållpunkt var perfekt för att ha henne på bra humör hela dagen och se till att hon fick komma ut på picknickfilten och leka. Hon är under resan 6-7m.

Initialt gick det mycket långsamt och vi trodde verkligen att vi bara skulle få nöja oss med rundor i närområdet på max 50km. Detta ändrades snabbt då Marcus kände att han kunde börja cykla på lite mer och var mer varm i kläderna med kärran och att vi bägge kände att Julia mådde bra och var glad. Vi vidgade vyerna och rundorna blev längre och längre.
längsta dagarna blev upp mot 6h effektiv tid och jag tror längsta sträckan blev 117km när vi körde till Maspalomas och tillbaka ett par tillfällen.

Julle kan även vara stolt över att ha tagit sin första topp vid knappa sju månaders ålder. Vi lyckades ta oss till öns topp två gånger. Pico de las Nieves. Sjukt nöjda och stolta att vi kunde göra detta och det blev öven en av de bästa dagarna på cykeln i livet. Utförssträckan ner till Telde igen var magiskt vacker och nu när vi är mer Instagramcyklister så ville vi stanna i var o varannan sväng.

Eftersom vi har hyrt ut där hemma så är det i praktiken som att vi flyttar vår ”vardag” till annan plats. Vi gör detta på vårt sätt med mycket enkel bas i form av pastamiddagar hemma, Lidl-shopping och fikastopp på mindre ort. Det är provocerande billigt liv och vi kan inte önska något annat. Pizza och öl på den lokala lilla krogen är det vi gjort i restaurangväg, plus en dyr glass i Maspalomas. Detta recept på välbefinnande är vår grej.

Utöver detta så har jag tidigare anmält mig till Bratislava Marathon. Vi skulle ha sprungit ett helt gäng 2020 när pandemin satta stopp så jag ville ta revansch. Tanken på PB fanns, men är nu släppt för att det har varit alltför kul att cykla. Jag har fått till mina tre pass per vecka inklusive långpass så jag kommer kunna genomföra på ett bra sätt, men farten är inte riktigt där. Vilket är helt okej då jag inte prioriterat löpning 100% och jag tycker det är ballt oavsett att starta i Bratislava den 2/4 och ge järnet. Marathon är marathon, något att vara stolt över oavsett. Kanske att jag kan ha hopp i att mina Alphafly kan ge mig en liten skjuts på vägen i alla fall. Jag känner mig lätt i kroppen, jag har höjt min utseendepoäng med min bränna så detta är stora plus! Tackar även min kropp som orkar fortsätta amma, det är viktigt för mig och skönt att det funkar bra.


Idag söndag är en lat förmiddag och senare väntar veckas långpass. Kanske pizza ikväll.

Tack för nu, på återseende inom kort!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s