Köttigt!

Hej!

Det var ett tag sedan sist, men jag lever! Eller mer än så, älskar livet!
De senaste veckorna har vädret varit riktigt bra, mycket torra fina vägar och knappt regn alls. Vindhelvetet har väl egentligen varit det enda att anmärka på i Götet, och det är bra betyg. När väder är som det varit, och förhoppningsvis kommer fortlöpa så har jag en enorm träningslust och är taggad att kasta mig iväg efter arbetsdagen eller på helgen.

IMG_4079

De senaste veckorna kan summeras som rubriken – köttigt! Många fina, snabba, hetsiga pass som har givit mig ett sådant rus av endorfiner att jag bara vill göra det igen. Jag och Marcus har några gånger tagit bilen ca 30-45 min och startat p annan ort, för att på ett så enkelt sätt få helt nya vägar, och nya segment att krossa, hehe. Jag jobbar ju på ”hemmakontor” och arbetar i Outlook, så gillar att skicka mail både professionellt och privat. I onsdags skickade jag till och med två Uh-oh-mail till ett riktigt proffs. Har en och annan hjälpryttare ibland, men detta ingår och alla tar segment på gruppträning hela tiden. I backar har jag även gjort en del fina köttningar på egen hand :). Cyklade förbi Ullared förra helgen på ett av våra stressade distanspass, men blev inga plastpåsar eller bakplåtspapper, och heller inga B-kändisar. Vi stannade på Mandy’s Diner mitt i ingenstans, och detta var EXAKT ett sådan som jag vill jobba på under en sommar eller så. Servitriserna hade små klänningar med förkläde och ett litet anteckningsblock, det var 50-tals tema och bås. Tog en Oreo-milkshake som var fan välförtjänt. Rundan var köttning 100% och vi var helt döda i låren när vi var klarna. Cyklade som två sniglar uppför sista knäppan till bilen. Se rutt här: https://www.strava.com/routes/27667510

För några veckor sedan gjorde jag även längsta loggade rundan på min Strava – 200 km med Sophie Sundström. Eller 201km för att vara exakt. Vi fick feeling och bara så att vi måste ha 200km+ och så är det bara. Gick förvånansvärt bra och vi var fräscha hela vägen i princip, i alla fall i vår gnetfart… Jag gav mig på en skyltspurt efter 190km, och fick snabbt konstatera att låren ej klarar att växla tempo för tillfället 😉 Ajajaj. Men sjukt nöjda med dagen, det var fett och det förbrukades även en hel del fett. Vidare har det dragits igång en Segmentutmaning/tävling på Strava som CK Master ordnat med. Körde första och vill minnas att jag var 4a eller 5a då, men har missat nr 2. Kom aldrig iväg till den sidan Gbg den veckan, så får se hur det påverkar totalt. Ska försöka köra resterande. Jag föredrar lite längre backar, lite mer åkbackar, ca 5-6 %, 8-12% är lite väl brant och då är bland annat Emma Belforth livsfarlig, men i lite längre och flackare backar, eller motlut ska man inte räkna bort mig!

Jag har en pågående kamp inom mig, som pågår nästan dagligen. Att välja kit. Vad ska man ha? Kan ju inte ha samma två dagar i rad. Laddar inför varje pass mentalt och funderar på vilken jersey, bibs, strumpor, hjälm och glasögon. Jag gillar bits med längre ben, då jag har långa lår och jag tycker det ser mer pro ut. Samma på jersey, längre ärmslut som är slimmade är guld. Jag klär upp mig när jag ska träna och älskar det. Vid närmare eftertanke så växlar jag bara mellan enkel tischa + shorts eller mjukisbyxor + tofflor och lycra just nu :).
På helgen då vi har åkt iväg till annan startpunkt har det nästan känts som om man är på väg till en tävling. Man har din dress, man har banan i form av Strava-rutt på Garminen, man vet att man vill gasa och försöka ta segment. Första forceringen efter 16km etc. Haha, får en go pirrande känsla i magen och en positiv upplevelse. När min bästa hjälpryttare kör allt vad han orkar så få jag bita på rullen och det är fan tufft det med ibland, speciellt om vinden inte är optimal.

58FBFD40-AB57-4B27-8182-321A2F171B73

Cykelsporten är en passion i livet och när det blir möjligt så kommer det bli några race till för mig, och det i CK Masters dress. Det är kombinationen av att ha världen som din spelplan, med möjlighet till enorm variation och nya platser, farten, endorfinerna, kläderna, att kunna dela upplevelse med andra trots olika fysisk styrka (som ej är möjligt fullt ut på samma sätt i andra idrotter), kaffe- och glasspauserna. Toutes!

I helgen väntar två grymma pass, ett från Gbg och ett från annan ort. Stay tuned och kolla rutt på Strava om ni vill ha tips på nya vägar.

Tar helg snart, puss och kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s